Wie zijn wij?

Maaike Santy

  • Grey LinkedIn Icon

Dromer - creatief generalist - natuurliefhebber - activist - bos-addict - gevoelig - open hart

Vincent Vanderheeren

  • Grey LinkedIn Icon

Denker - zinzoeker - humorist - brutaal eerlijk - creatief - gesloten boek - natuurliefhebber - kwetsbaar

Ons verhaal

Eind 2017 vertrok Vincent op training naar Massachusetts met Peter Senge, een Amerikaanse wetenschapper op het gebied van kennismanagement, en directeur van het Center for Organizational Learning aan de MIT Sloan School of Management. Daar ontstond het idee om samen met Maaike iets uit de grond te stampen. In het ontdekken van hun levensdoel, volgden ze samen een opleiding U.lab, gebaseerd op Theory U. "De mammoetboom" werd hun prototype. Hun missie focust zich op (herstel van) verbinding met de natuur, en met de medemens. Ze willen daarbij zoveel mogelijk focussen op positieve berichtgeving, en inspirerende voorbeelden aanreiken.

 

Niet veel later kwam ook permacultuur op hun pad, een wetenschap voor het ontwerpen van de menselijke leefomgeving op een manier die ecologisch duurzaam en economisch stabiel is. Complexe ecosystemen in de natuur dienen hierbij als voorbeeld. Permacultuur is gebaseerd op systeemdenken, en bekijkt de wereld als een holistisch geheel waarin alles met elkaar samenhangt. 

In 2020 kochten ze samen een stukje grond, om er een voedselbos op aan te planten. Daarmee willen ze inspireren, en aantonen dat voedselproductie en zorg voor de aarde hand in hand kunnen gaan.  

©2019 by Crazy 4. Proudly created with Wix.com